Aktiivista aikaa yhdessä

Aktiivista aikaa yhdessä

Kevät on monille meistä innostavaa aikaa, kun päivät pitenevät ja lämpötila nousee. Koirille kevät merkitsee usein myös lisääntyvää aktiviteettia, kun ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet paranevat. Tässä blogitekstissä käymme läpi erilaisia tapoja nauttia keväisestä liikunnasta koiran kanssa, kuten pyöräily, juokseminen, lenkkeily, retkeily ja luonnossa liikkuminen. Käsittelemme myös auringon haittoja koirille sekä punkkikauden aloitusta.

Pyöräily

Kevät on erinomainen aika aloittaa pyöräily koiran kanssa. Pyöräilyn avulla voi antaa koiralle tehokasta ja monipuolista liikuntaa. Muista kuitenkin aloittaa rauhallisesti ja totuttaa koira pyörän liikkeisiin ja ääniin. Varmista myös, että käytät turvallista ja sopivaa pyöräilytalutinta. 

Juokseminen

Juokseminen koiran kanssa on loistava tapa pitää molemmat osapuolet hyvässä kunnossa. Koiran kanssa juokseminen on motivoivaa ja hauskaa. Aloita juokseminen maltillisesti ja kasvata vauhtia sekä matkaa asteittain, jotta koira tottuu uuteen liikuntamuotoon.

Retkeily

Koiran kanssa retkeily on mukavaa yhteistä aikaa luonnossa. Keväällä voit suunnitella päiväretkiä tai pidempiä vaelluksia koirasi kanssa. Tutustu etukäteen reitteihin ja varmista, että ne ovat koiraystävällisiä. Muista ottaa mukaan riittävästi vettä ja eväitä sekä koiralle että itsellesi.

Luonnossa liikkuminen

Kevät on oivallista aikaa tutkia luontoa yhdessä koiran kanssa. Metsässä kävely, purojen ylittäminen ja uiminen on useimpien koirien mielestä virkistävää ja hauskaa. Luonnossa liikkuminen antaa koiralle mahdollisuuden tutustua uusiin hajuihin ja ympäristöihin sekä tarjoaa monipuolista liikuntaa.

Koirien kiinnipitoaika on 1.3.–19.8. Kiinnipitoaika koskee taajamien ulkopuolisia alueita. Taajamissa koirien on aina oltava kytkettynä.

Hyvä pitää mielessä: Auringon vaikutukset ja punkkikausi

Kun nautit keväisestä liikunnasta koiran kanssa, on hyvä pitää mielessä muutamia asioita. Vaikka auringonpaiste on miellyttävää, koirat kestävät huonosti kuumuutta. Välttääksesi ongelmat, suosi ulkoilua viileämpinä hetkinä ja tarjoa koiralle riittävästi varjoa sekä vettä.

Kevät tuo tullessaan myös punkkikauden. Tarkista säännöllisesti koirasi turkki ja iho punkkien varalta ja harkitse punkkikarkotteiden käyttöä. Jos löydät punkin koirastasi, poista se oikeaoppisesti punkkipihdeillä ja seuraa puremakohtaa mahdollisten tulehdusoireiden varalta.


PALVELUKSESSASI

Ruokinnan asiantutijat

TopDogin henkilökunta on koirienruokinnan asiantutijoita. Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin koirien ruokintaan liittyvä kysymys. Ole rohkeasti yhteydessä asiakaspalveluun!

Jätä viesti